Kattungar


Födda 2024-01-03

Stenkattens Lisabet, lilasköldpadd

Malibu Luludi *PL, blå

Kattföräldrar Hjärta Kattföräldrar

SE* Sweet Joy Joyous Jamie, creme hane

SE* Sweet Joy Joyful Jasmine, blåsköldpadda hona

Är du intresserad av en kattunge eller av Brittiskt korthårsrasen hör gärna av dig, så berättar jag mer.

Reserverad = kattungen väntar på besök eller att en intressent ska bestämma sig.
Under utvärdering = kattungen kommer ev stanna i katteriet alternativt att intressenten behöver avvakta kattungens utveckling pga intresse för avel eller utställning.
Tingad = handpenning är erlagd och köp påbörjat.
Såld = kattungen har eller skall flytta till sitt nya hem.

OBS! En kattunge som är reserverad eller under utvärdering kan bli till salu igen. Tveka därför inte att maila eller ringa vid intresse.

Våra kattungar flyttar hemifrån tidigast vid 14 veckors ålder. De är då vaccinerade 2 gånger mot kattpest och kattsnuva, chipmärkta, veterinärbesiktigade med intyg inte äldre än 7 dagar, försäkrade mot dolda fel i Agria i 3 år samt har stamtavla registrerad i SVERAK.

Först när handpenning är erlagd är kattungen tingad. Handpenningen återbetalas ej vid ev återköp oavsett anledning.

Jag vill ha personlig kontakt med mina kattungeköpare men anmäl gärna ditt intresse via ett mail eller telefonsamtal. Att kattungarna får ett kärleksfullt och livslångt hem är av stor vikt för oss. Berätta gärna om dig själv när du kontaktar mig.

Vid leveransen får kattungen med sig en leksak, lite information om just din kattunge och en "snuttefilt" som luktar mamma.

Kattungarna växer upp som en del av vår familj, som de familjemedlemmar de är. De bor hemma hos oss och eftersom vi har dem i vardagsrummet redan från späd ålder blir de väldigt sociala, orädda och keliga. De är mycket hanterade och kelade med under uppväxten.

Vår tanke med uppfödningen är att föda upp friska, rastypiska kattungar med ett gott temperament. De flesta blir sällskapskatter, men ifall de passar till utställning och/eller avel så är det extra roligt!

Om du av någon anledning inte kan ha kvar katten i din ägo, vill vi gärna bli informerade om detta, för vi vill gärna veta vart våra kattungar tar vägen. Likaså om katten plötsligt skulle bli sjuk eller dör. Detta kan vara viktigt för vår fortsatta avel.

Vi ser helst att katten lever som innekatt eller får gå ut under kontrollerade former (i koppel eller rastgård), men det beror förstås på hur ni bor. Innätad balkong fungerar också bra.

Katt som inte ska användas i avel ska kastreras efter könsmognad, det mår den bäst av.

Du som kattungeköpare är alltid välkommen att ringa om du har frågor eller behöver råd.

Jag tar tacksamt emot sms, bilder eller mail någon gång emellanåt på utflyttade kattungar, det är väldigt roligt att få se hur de har utvecklats och få veta hur de har det.